Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/polykromfonden.dk/wp-config.php:1) in /home/www/polykromfonden.dk/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Polykrom fonden http://polykromfonden.dk Tue, 08 Nov 2016 09:12:03 +0000 en-US hourly 1 Man skal have en stemme http://polykromfonden.dk/man-skal-have-en-stemme/ http://polykromfonden.dk/man-skal-have-en-stemme/#respond Tue, 08 Nov 2016 08:36:17 +0000 http://polykromfonden.dk/?p=19 Vores seneste projekt er en del af: Man skal have en stemme for at blive hørt. Projektet afprøves i 2016-17 med podcastserien Velfærdsland. Her forsøger vi anderledes at formidle om velfærdslandet Danmark og danskernes møde med og tanker om ‘systemet’....

The post Man skal have en stemme appeared first on Polykrom fonden.

]]>
Vores seneste projekt er en del af: Man skal have en stemme for at blive hørt.
Projektet afprøves i 2016-17 med podcastserien Velfærdsland. Her forsøger vi anderledes at formidle om velfærdslandet Danmark og danskernes møde med og tanker om ‘systemet’. Siden foråret 2015 har vi eksperimenteret med den samtalende podcast. Denne bygger på bl.a. Hal Kochs smukke tanker om det samtalende demokrati. Andre forsøger med noget lignende i samtalesaloner rund om i landet.

Før eksperimenterede vi med den monterede intim-dokumentar, en ny type podcast i Danmark. Med inspiration fra bl.a. dokumentarisme & den udskældte realitygenre, har vi eksperimenteret med at fortælle om og vise, hvordan det er at møde det velfærdsland, alle abonnerer på. Mange har nemlig en forestilling om, at det der velfærd er en slags forsikring, der bare indløses, når man for brug for det. Ofte er virkeligheden dog en helt anden! Det bliver meget tydeligt i Nalle Kirkvågs (meta)podcast Velfærdsland #4 Verdens største idiot, der netop bruger intimdokumentarens fortælleform. Nalle er ikke mindst frustreret over de mange myter, der florerer om velfærdslandet Danmark. Men hvordan kan han fortælle om det, så det er vedrørende og interessant og hvor man som lytter, rent faktisk forstår alvoren og de bekymringerne fra et langt liv som handikappet?

At velfærdslandet Danmark er presset, er tydeligt i to podcast med Caroline Livingstone. Efter et selvmordsforsøg indlægges hun på et lukket psykiatrisk hospital. I Velfærdsland TALK #4 Barndom i Astrid Lindgrenland – med hovedet fyldt af Kafka fortæller Caroline bl.a. om en nedslidt psykiatri, hvor der også er klasseskel ml. de indlagte. Og i Velfærdsland TALK #5  At pisse i bukserne for at holde varmen… fortæller Caroline om en psykiatri så overbelastet, at man ikke udskrives, når man er rask; men når nogen har det værre end en selv og derfor, har endnu mere brug for pladsen.

I TALK #12 Johanne Schmidt-Nielsen & opkast på tasteturet, kan du høre om hvordan hun tager det meget personligt, når syge og ledige igen får slag. Og dét tænder en ild i hende! Ligesom vi kommer omkring Joachim B. Olsen & voksenmobning og en del om tonen på de sociale medier… Nalle Kirkvåg eksperimenterer også med at vende rollerne; så er det ham der pludselig er på. Nalle fortæller om, at skulle tage sig sammen, noget alle syge, handikappede tit får af vide, at de lige skal se at gøre. Men til gengæld vil du (næsten) ikke høre et ord om det berømte hus i Valby.

Og i fremtiden kommer Joachim B. Olsen også med i en TALK; hvis han tør mødes til en samtale. Nu må vi se… Når der, som her, eksperimenteres, er det jo alt sammen work in progres… Men vi forsøger, dvs. afprøver forskellige idéer. Også fordi velfærd er afgørende for det massive flertal af danskerne, men samtidig under pres fra dem, der vil afskaffe den velprøvede og succesrige danske velfærdsmodel.

Af Polykromfondens tidligere projekter kan nævnes Europa-Parlamentsvalget i 2014. Her formidlede en række unge ml. 19-30 år om EU på: Dit EU – med podcast og artikler om Det Der EU.
I 2011 var PolykromFonden på Roskilde Festival for i samarbejde med festivalen at formidle anderledes fortællinger om og fra netop den festival. Det blev til projektet: Kulturmøder på Roskilde Festival. I dette dogmeprojekt producerede 12 unge på blot 36 timer seks podcast, der bl.a. handlede om Ensomhed på Roskilde Festival, radiomontagen All about the dresses: om Gertrud & Katrine, der dengang var konferencierer på Odeon Scenen samt Muhamed Vejzovic podcast om Kvinderoller på Roskilde Festival. Muhamed fandt bl.a. svar på alt det, du gerne vil vide om fx kvinders seksualitet, men som du måske er bange for at spørge om – inkl. hygiejne, Camp Cunt og kussomaten.

The post Man skal have en stemme appeared first on Polykrom fonden.

]]>
http://polykromfonden.dk/man-skal-have-en-stemme/feed/ 0
Velkommen til Polykromfonden http://polykromfonden.dk/11/ http://polykromfonden.dk/11/#respond Thu, 08 Nov 2012 12:31:23 +0000 http://polykromfonden.dk/?p=11 Velkommen til Polykromfonden Vores mål er at arbejde for demokrati samt være til gavn for samfundet. Vi arbejder for fredelig sameksistens, for positiv vækst samt mellemmenneskelighedsudviklende projekter. Alt det vil vi gøre i kraft af almennyttige og humanitære projekter, der...

The post Velkommen til Polykromfonden appeared first on Polykrom fonden.

]]>
Velkommen til Polykromfonden

Vores mål er at arbejde for demokrati samt være til gavn for samfundet.

Vi arbejder for fredelig sameksistens, for positiv vækst samt mellemmenneskelighedsudviklende projekter. Alt det vil vi gøre i kraft af almennyttige og humanitære projekter, der konkret arbejder til gavn for fællesskabet. Polykromfonden arbejder desuden for at etablere kreative arbejdspladser, hvor de ‘krøllede’ hjerner, der ofte ikke er plads til på det normale arbejdsmarked, kan finde arbejde samt ‘give den gas’…

Projekterne finansieres gennem frivillige bidrag, som Polykromfonden løbende indsamler.
Hvis du vil hjælpe til, så læs her.

I foråret 2013 afholder vi en konference for frivillige interessenter. Så hvis du vil være med til at arbejde for demokrati samt være til gavn for fællesskabet, skal du være mere end velkommen. Følg med her, hvor vi snarest poster yderligere info.

Ønsker du i det hele taget at hjælpe, eller har du ideer til, hvordan vi skaffer midler til arbejdet, skal du være mere end velkommen til at kontakte os på: polykromfonden@polykromfonden.dk
Her kan du også kontakte os, hvis du har brug for hjælp til dine almennyttige og fællesskabsforstækende projekter.

The post Velkommen til Polykromfonden appeared first on Polykrom fonden.

]]>
http://polykromfonden.dk/11/feed/ 0
Kulturmøder.dk på Roskilde Festival 2011 http://polykromfonden.dk/kulturmoder-dk-pa-roskilde-festival-2011/ Wed, 01 Jun 2011 12:34:24 +0000 http://polykromfonden.dk/?p=17 Kulturmøder.dk på Roskilde Festival 2011 Kulturmøder på Roskilde Festival er et større radio.projekt med fokus på de møder, som opstår, når mange forskellige kulturer støder sammen, mødes og brydes på kryds og tværs. Sammen med 16 frivillige producerer vi i...

The post Kulturmøder.dk på Roskilde Festival 2011 appeared first on Polykrom fonden.

]]>
Kulturmøder.dk på Roskilde Festival 2011

Kulturmøder på Roskilde Festival er et større radio.projekt med fokus på de møder, som opstår, når mange forskellige kulturer støder sammen, mødes og brydes på kryds og tværs.

Sammen med 16 frivillige producerer vi i løbet af ét døgn på festivalen 7 radio.indslag, hver på 10-15 min. Alle indslag redigeres på stedet, kan høres her på sitet, samt podcastes til festivalens gæster.

Kulturmøder på Roskilde Festival er et Polykromfonden-projekt i et tæt samarbejde med Roskilde Festival Højskole og Roskilde Festival samt med Den2Radio og LARM AUDIO RESEARCH ARCHIVE → Læs mere her.

The post Kulturmøder.dk på Roskilde Festival 2011 appeared first on Polykrom fonden.

]]>